Yeni Nokia 3310 İncelemesi - Fiyatı - Renk Seçenekleri

nokia1.jpg
Nokia'nın Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı yeni Nokia 3310 yeni özellikler eklenerek tekrar satışa çıktı. Yeni Nokia 3310'un en çok dikkat çeken özellikleriyse şarjının uzun süre dayanması ve ekranının renkli olması.





Efsane Geri Dönüyor

Nokia bir efsaneyi yeniden hayata döndürmeye çalışıyor. İnternette sağlamlığı sayesine bir internet fenomeni haline gelen bu modelin yeniden satışa çıkarılması oldukça akıllı bir karar gibi gözüksede tüketicinin nasıl hareket edeceği çoğu zaman bilinemez. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.


3 Farklı Renk Seçeneği

Yeni Nokia 3310'un 3 farklı renk (sarı, yeşil, lacivert) seçeneğiyle eski modelden daha küçük ve hafif olarak satışa sunuldu. Nokia bu durumda eski modelin tasarımına oldukça bağlı kalmaya çalışmış yoksa bir anlamı olmazdı..

Teknik özelliklerini inceleyecek olursak;

79.6gram ağırlık
2.4 inç QVGA ekran
2mp arka kamera
micro SD kart desteği
OperaMini ile internete bağlanılabilir
Symbian işletim sistemiyle birlikte geliyor
Yaklaşık 30 gün bekleme süresi
22 saat konuşma süresi
microUSB, Bluetooth 3.0, 3.5mm AV bağlantı noktasına sahip

Nokia 3310 Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Fiyatı 52 dolar olarak açıklandı ancak bana göre özelliklerine göre 52 dolar yüksek bir fiyat. Nokia bu açıdan Apple'ın yaptığı gibi marka ve model adını kullanarak kar etmeye çalışacak. Bu telefonun alıcı kitlesinin teknolojiyi çok sevmeyen ancak hayati işleve sahip olduğundan minimum özelliklere sahip olan ucuz ve kaliteli bir telefona sahip olmak isteyen kesim. Ancak dedelerin bile son model akıllı telefonlar kullanmaya başladığı günleri yaşadığımız için buradanda yüksek bir alıcı kitlesi elde edemeyecek gibi duruyor.

Nokia 3310 Tasarımı

Gelelim tasarımına, 3 farklı renk seçeneği var, dijital ekran var, eski modele bağlı kalınması için tuşlar korunmuş daha hafif ve küçük bir tasarım yapılmış doğal olarak çünkü geçtiğimiz yaklaşık 20 yılda telefonların yapıldığı plastik içindeki mikro işlemciler küçüldü ve hafifledi. Ancak yinede yeni nokia 3310 biraz çocukların elindeki oyuncak telefonları andırıyor.
o-NOKIA-3310-facebook.jpg

Türkiye'de Fiyatı Ne Kadar Olacak?

52 dolarlık fiyatıyla Türkiye'de dolar kurunu Apple 3.62 kuruş üzerinden sabitlemişti Nokia'nın da yaklaşık olarak böyle bir kur baz alarak satışa sunmasını bekliyoruz vergilerle birlikte 250-300 tl arası satılacağını öngörebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder