Kitap: Steve Jobs


Çoğunuzun elinde tuttuğu telefonun veya önündeki bilgisayarın yaratıcısının nasıl birisi olduğunu Jobs hakkında herhangi bir film izlemediyseniz veya kitap okumadıysanız Jobs'un gençliğinde birçok uyuşturucu kullandığını, 
kız arkadaşını hamile bırakıp çocuğu yıllarca kabullenmediğini hatta Hindistan sokaklarını arkadaşıyla beş parasız gezindiğini, 2003 yılında Paris'de gittiği ve onur konuğu olduğu bir partiye siyah t-shirt, kot pantolon ve Sneakers ile gittiği için kabaca kovulduğunu ve Hindistan'da bir yağmur fırtınasında hayatta kalabilmek için vücudunu kuma gömdüğünü ve daha bir çok anıyı öğrenip Jobs'un ruhunu ve Apple'ı bu kadar özel yapan şeyin ne olduğunu anlamak istiyor ve ilgi duyuyorsanız piyasada bulacağınız en iyi kitap.


Dünyanın en iyi babası değildi, en iyi iş arkadaşlarından biride değildi, peki dünyanın en çok kar eden teknoloji devi bir şirket kurmayı sıfırdan başlayarak nasıl başardı? Sizce ''Şans'' bunu başarmak için yeterli olabilir mi?

Saatlerce hiç prova yapmadan konuşabilmek ve bütün ilgiyi üzerinde olağan üstü bir şekilde üzerine çekebilmek Steve'in yeteneklerinden sadece biri...


Bir sonraki Steve Jobs olmayı öğrenemezsiniz belki, ama Jobs'ın hayatı boyunca yaptığı onca hatadan (kendi kurduğu Apple'dan atıldı) ve bu hatalara rağmen her seferinde nasıl durumu kurtardığını öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder